email: artur@silvicola.pl


IV. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE TOLERANCJI - SZPINAK

Dla szpinaku, który w zakresie jakości i wielkości nie spełnia wymagań ustalonych dla danej klasy, dopuszcza się w każdym opakowaniu następujące tolerancje w zakresie jakości:
a) Klasa I
10 % masowo szpinaku nie spełniającego wymagań klasy I, lecz zgodnego
z wymaganiami dla klasy II, lub wyjątkowo mieszczącego się w tolerancjach dla klasy II.
b) Klasa II
10 % masowo szpinaku nie spełniającego ani wymagań klasy II ani wymagań minimalnych, z wyjątkiem szpinaku w liściach lub rozetach z objawami zepsucia lub z innymi zmianami, które czynią go niezdatnym do spożycia. Ponadto dla szpinaku w rozetach dopuszcza się 10 % masowo rozet z korzeniami o długości nie przekraczającej 1 cm od podstawy liści zewnętrznych.
Silvi-Cola © 2012 - Bronisze   |   Projekt & cms: www.zstudio.pl