email: artur@silvicola.pl


VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - KARCZOCHY

Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz.

A. Cechy identyfikacyjne

Pakujący i/lub wysyłający: nazwa i adres lub urzędowo ustanowiony lub zaakceptowany kod firmowy. Jednakże w przypadku kiedy znak firmowy jest użyty, odnośnik „pakujący i/lub wysyłający” (lub odpowiedni skrót) muszą być zaznaczone w ścisłym powiązaniu ze znakiem firmowym.

B. Nazwa produktu

- "Karczochy”, jeśli zawartość nie jest widoczna z zewnątrz,
- Nazwa odmiany dla klasy Ekstra,
- Jeśli stosowne nazwa odmiany dla karczochów Poivrade lub Bouquet,
- Jeśli stosowne nazwa odmiany dla karczochów Spinoso.

C. Pochodzenie produktu

- Kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna.

D. Charakterystyka jakości handlowej

- Klasa,
- Ilość sztuk,
- Wielkość (jeśli sortowano według wielkości) wyrażona minimalną i maksymalną średnicą.

E. Znak urzędowej kontroli jakości (nieobowiązkowo)

Silvi-Cola © 2012 - Bronisze   |   Projekt & cms: www.zstudio.pl