email: artur@silvicola.pl


V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - KARCZOCHY

A. Jednolitość
W każdym opakowaniu karczochy powinny być jednolite, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany, jakości i wielkości (jeśli sortowano według wielkości).
Widoczna w opakowaniu część karczochów powinna być reprezentatywna
w stosunku do całej jego zawartości.
Niezależnie od wcześniejszych postanowień tego punktu, produkty objęte tym rozporządzeniem mogą być pakowane razem z innymi owocami i warzywami
w opakowaniach detalicznych o masie netto do 3 kg, na warunkach określonych w rozporządzeniu Komisji (WE) nr 48/2003.
B. Pakowanie
Sposób pakowania powinien być taki, aby należycie chronił produkt przed uszkodzeniami.
Materiały stosowane do wykładania wnętrza opakowania powinny być nowe, czyste i takiej jakości, aby zapobiegały jakimkolwiek uszkodzeniem zewnętrznym lub wewnętrznym produktu. Użycie materiałów, zwłaszcza papieru ze specyfikacją handlową jest dozwolone pod warunkiem, że nadruk lub etykieta zostaną wykonane nietoksycznym tuszem lub klejem.
Opakowania nie powinny zawierać żadnych zanieczyszczeń zewnętrznych.
Silvi-Cola © 2012 - Bronisze   |   Projekt & cms: www.zstudio.pl