email: artur@silvicola.pl


VI. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE ZNAKOWANIA - FASOLA

Na każdym opakowaniu należy umieścić następujące informacje, zgrupowane na tej samej stronie, naniesione w sposób czytelny, trwały oraz widoczny z zewnątrz:

A. Cechy identyfikacyjne

Pakujący i/lub wysyłający: nazwa i adres lub urzędowo ustanowiony lub zaakceptowany kod firmowy. Jednakże w przypadku kiedy kod firmowy jest użyty, odnośnik „pakujący i/lub wysyłający” (lub odpowiedni skrót) muszą być zaznaczone w ścisłym powiązaniu z kodem firmowym.

B. Nazwa produktu

- „Fasola” i /lub typ handlowy, jeśli zawartość opakowania nie jest widoczna
z zewnątrz,
- Nazwa odmiany (nieobowiązkowo).

C. Pochodzenie produktu

- Kraj pochodzenia i nieobowiązkowo rejon uprawy lub nazwa krajowa, regionalna lub lokalna.

D. Charakterystyka jakości handlowej

- Klasa,
- Wielkość:
-- dla fasoli o cienkich strąkach wyrażona słowami „bardzo cienka”, „cienka” lub „średnia”,
-- dla pozostałej fasoli (jeśli jest sortowana według wielkości) wyrażona minimalną i maksymalną szerokością strąków.

E. Znak urzędowej kontroli jakości (nieobowiązkowo) .

Silvi-Cola © 2012 - Bronisze   |   Projekt & cms: www.zstudio.pl