email: artur@silvicola.pl


V. POSTANOWIENIA DOTYCZĄCE PREZENTACJI - FASOLA

A. Jednolitość

W każdym opakowaniu fasola powinna być jednolita, tj. tego samego pochodzenia, tej samej odmiany lub typu handlowego, jakości oraz wielkości (jeśli sortowano według wielkości).

W opakowaniu widoczna część fasoli powinna być reprezentatywna w stosunku do całej zawartości opakowania.

Niezależnie od wcześniejszych postanowień tego punktu, produkty objęte tym rozporządzeniem mogą być pakowane razem z innymi owocami i warzywami
w opakowaniach detalicznych o masie netto do 3 kg, na warunkach określonych w rozporządzeniu Komisji (WE) nr 48/2003.

B. Pakowanie

Sposób pakowania powinien być taki, aby należycie chronił produkt przed uszkodzeniami.

Materiały stosowane do wykładania wnętrza opakowania powinny być nowe, czyste i takiej jakości, aby zapobiegały jakimkolwiek uszkodzeniem zewnętrznym lub wewnętrznym produktu. Użycie materiałów, zwłaszcza papieru lub stempla ze specyfikacją handlową jest dozwolone pod warunkiem, że nadruk lub etykieta zostaną wykonane przy pomocy nietoksycznego tuszu lub kleju.

Opakowania nie powinny zawierać żadnych zanieczyszczeń obcych.

Silvi-Cola © 2012 - Bronisze   |   Projekt & cms: www.zstudio.pl