email: artur@silvicola.pl


Czy kupujemy kalarepę na eksport

Kupujemy w ilościach od 1 palety, ale jedynie na doładunek do innych warzyw.

Jaka dokładnie powinna być i jakie powinno być opakowanie

Jeśli chodzi o przygotowanie, to ogólnie mówiąc towar musi być świeży, czysty, z łodyga i listkami. Opakowanie powinno być kartonowe, waga do uzgodnienia. Ważne jest, aby kalarepy układać pośrodku kartonu, liśćmi na zewnątrz.

Na jakich paletach należy ładować 

Nie jest to istotne – jest to sprawa do uzgodnienia. Kartony muszą dobrze układać się na palecie, aby zapewnić jej całkowitą stabilność.

Czy kartony i muszą być oznakowane

Tak , oczywiście. Każdy karton musi być oznakowany odpowiednią etykietą. Wzór etykiety wysyłamy mailem przed załadunkiem. Brak etykiet jest zagrożony dużymi karami.

Jakimi ilościami trzeba dysponować, by być naszym dostawcą

Kalarepę ładujemy wyłącznie w tzw „mikasch” warzywnych, w bardzo niedużych ilościach. Najbardziej cenimy sobie dostawców, którzy jednocześnie będą mogli zaproponować nam w/w asortyment, tak aby samochód mógł być załadowany w jednym miejscu, bez narażania towary na nagłe skoki temperatury. 

Jakie najczęściej zdarzają się problemy i co się wtedy dzieje

Najczęstszym problemem jest złe przygotowanie – wszelkiego rodzaju uszkodzenia skórki, połamane łodygi lub po prostu zwykłe powiędnięcie towaru, związane ze zbyt wczesnym przygotowaniem.

Czy potrzebujmy certyfikatów

Zasadniczo nie, chociaż w szczególnych przypadkach bywają konieczne.

 

Nasze dane kontaktowe do handlowców znajdują się tutaj

Silvi-Cola © 2012 - Bronisze   |   Projekt & cms: www.zstudio.pl