email: artur@silvicola.pl


GLOSTER STANDARD HURT

Opis towaru

Opis towaruwielkość 80-90 mm
klasa jakości I
opakowanie - karton otwarty 14 kg
schłodzone do temp. 2 - 4º C

Wygląd jabłka

  • całe – nie może być podziurawione od szypułki innego owocu, uszkodzone
    skórka ma być w całości
  • zdrowe – nie może być zgniłe i zapleśniałe, szypułka bez pleśni- na przekroju: zdrowe, bez zmian przechowalniczych
  • czyste – nie może być brudne, bez plam po opryskach
  • nie może być robaczywe
  • owoc nie może być mokry
  • bez innych zapachów i smaków – nie mogą być przechowywane z cebulą
  • musi mieć typowy kształt
  • odpowiednio dojrzałe, bez zmian przechowalniczych
  • twardość mierzona penetrometrem (trzpień 1,2 cm) min. 5,0 kg/cm2
  • kolor: minimum 2/3 powierzchni owocu ma mieć barwę czerwoną
  • może być bez szypułki

Jabłka niedopuszczalne

Odgniecenia - niedopuszczalne
Odgniecenia - niedopuszczalne
Zbyt duże ślady parcha
Zmiany miąższu - niedopuszczalne
Ordzawienia - niedopuszczalne
Wada kształtu - niedopuszczalne

Jabłka dopuszczalne w tolerancjach

Dopuszczalne w ilości do 10%, czyli do 1,4 kg ( ok. 6 sztuk) na opakowanie:

  • ordzawienie skórki: mogą lekko wychodzić z zagłębienia szypułkowego
  • niewielkie siatkowe ordzawienia
  • dopuszcza się niewielkie wady kształtu, rozwoju i barwy
  • niewielkie wady skóry
  • ślady parcha
  • lekkie odgniecenia – bez zmiany barwy miąższu.

Dopuszczalne do 6 sztuk na opakowanie niewielkie wady skóry, które nie mogą przekraczać odpowiednio:

Wady owalne
Ślady parcha
Wady podłużne
Ślady parcha

Paletyzacja

Całkowita paletyzacja:

  • owoce pakowane są w kartony otwarte po 14 kg netto ( 14,7 kg brutto )
  • na palecie 1 x 1,2 m - 55 kartonów
  • w jednym transporcie jest 26 palet
  • palety są zbindowane i z narożnikami.
Silvi-Cola © 2012 - Bronisze   |   Projekt & cms: www.zstudio.pl