email: artur@silvicola.pl


CHAMPION STANDARD HURT

Opis towaru

Opis towaruwielkość 70-80 mm
klasa jakości I
opakowanie - karton teleskop 12 kg
schłodzone do temp. 2 - 4º C

Wygląd jabłka

  • całe – nie podziurawione od szypułki innego owocu, odcięte
    skórka ma być w całości
  • zdrowe – nie może być zgniłe i zapleśniałe, szypułka bez pleśni
  • czyste – nie może być brudne, bez plam po opryskach
  • nie może być robaczywe
  • owoc nie może być mokry
  • bez innych zapachów i smaków – nie mogą być przechowywane z cebulą
  • musi mieć typowy kształt
  • odpowiednio dojrzałe, bez zmian przechowalniczych
  • twardość mierzona penetrometrem (trzpień 1,2 cm) min. 4,0 kg/cm2
  • kolor: minimum 1/2 powierzchni owocu ma mieć barwę czerwoną
  • może być bez szypułki

Jabłka niedopuszczalne

Dopuszczalne w ilości do 10%, czyli do 1,2 kg ( do 6 sztuk) na opakowanie:

  • ordzawienie skórki: mogą lekko wychodzić z zagłębienia szypułkowego
  • niewielkie siatkowe ordzawienia
  • dopuszcza się niewielkie wady kształtu, rozwoju i barwy
  • niewielkie wady skóry
  • ślady parcha
  • lekkie odgniecenia – bez zmiany barwy miąższu.

Dopuszczalne do 6 sztuk na opakowanie niewielkie wady skóry, które nie mogą przekraczać odpowiednio:

Slady parcha
Wady podłużne
Wady owalne

Paletyzacja

Całkowita paletyzacja:

  • owoce pakowane są w teleskopy po 12 kg netto ( 12,7 kg brutto )
  • na palecie 1 x 1,2 m - 60 kartonów
  • w jednym transporcie jest 26 palet, czyli 1560 opakowań
  • palety są zbindowane i z narożnikami.
Silvi-Cola © 2012 - Bronisze   |   Projekt & cms: www.zstudio.pl