email: artur@silvicola.pl


POMIDOR STANDARD HURT

Opis towaru

Opis towarutyp handlowy: okrągłe
wielkość BB / G (67-82 mm)
klasa jakości I
opakowanie - karton 6 kg
schłodzone do temp. 8-12 st. C.

Typy handlowe pomidorów

okrągłe
żebrowane
podłużne
pomidory okrągłe na gałązce
cherry i koktailowe
cherry na gałązce

Wygląd pomidorów

  • całe – skórka ma być w całości
  • zdrowe – nie mogą być zgniłe i zapleśniałe
  • bez szkodników i śladów po szkodnikach
  • czyste – nie mogą być brudne, nie mogą mieć plam po opryskach
  • szypułka nie może być zwiędnięta
  • o świeżym wyglądzie, jędrne – po nacisku palca nie może pozostać ślad
  • nie mogą być mokre
  • bez innych zapachów i posmaków – nie mogą być przechowywane z cebulą
  • muszą mieć typowy kształt – pomidory typ handlowy okrągłe
  • kolor: 6-8 w skali na 10 lub 8-9 w skali 12
  • bez zielonych piętek
  • szypułką.

Pomidory niedopuszczalne

Pomidor pęknięty - niedopuszczalny
Pomidory z objawami choroby - niedopuszczalne.
Pomidor zanieczyszczony
Pomidor uszkodzony przez ślimaki
Zielona piętka
Zielona piętka

Pomidory dopuszczalne w tolerancjach

Dopuszczalne w ilości do 10%, czyli do 0,6 kg na opakowanie:

  • lekka wada kształtu
  • niewielkie wady skórki
  • dopuszczalne są niewielkie puste komory
  • dopuszcza się niewielkie odgniecenia.

Całkowita paletyzacja

  • pomidory w kartonach po 6 kg netto, ułożone na palecie euro po 96 sztuk
  • palety są zbindowane, z narożnikami
  • w jednym transporcie jest 33 palety euro.
Silvi-Cola © 2012 - Bronisze   |   Projekt & cms: www.zstudio.pl